Historien bak glass- og speilindustrien

De fleste av oss tenker ikke egentlig på speil og glass som annet enn et stykke dekorasjon som ser fint ut når det er plassert på veggen, på badet, i resepsjonen eller på soverommet. Det er også vanlig å tro at dette er den eneste bruken av speilet, som er å gjenspeile formen på ansiktet og kroppen vår.

Mens du står der og ser deg selv i et speil, har du noen gang tenkt på hva historien bak speilet er?

Historien om glassproduksjon går minst 3600 år tilbake til Mesopotamia. Noen påstår at de kan ha laget kopier av egyptiske glassgjenstander. Andre historiske bevis tyder på at det første virkelige glasset ble laget på den nordlige kysten av Syria, i Mesopotamia eller Egypt.

De tidligste kjente glassgjenstandene, som går tilbake til midten av det andre årtusenet f.Kr., var perler, kanskje opprinnelig opprettet som tilfeldige biprodukter av metallbearbeiding (slagg) eller til fremstilling av vitenskapelig glassmateriale fra glass laget i en lignende prosess.

Utviklingen av glassteknologi i India startet antagelig i 1730 før Kristus.

I det gamle Kina ser det ut til at produksjonen av glass kan ha startet sent sammenlignet med keramikk og metallbearbeiding.

Arkeologer har funnet glassgjenstander fra det gamle Romerriket som ble brukt i hjemlige og industrielle sammenhenger samt i forbindelse med begravelser.

Angelsaksisk glass ble oppdaget i England under arkeologiske utgravninger på steder hvor det var byer og bygder. I den angelsaksiske epoken ble glass brukt til fremstilling av en rekke gjenstander. Dette inkluderer vaser, perler, vinduer og til og med til fremstilling av smykker.

I eldgamle tider ble glass laget av sandkvarts, og de brukte en veldig kompleks kjemi for å både lage og fargelegge glasset.

Det ble laget glassvaser under regjeringa til Tuthmosis I i Det nye kongeriket. Teknikken for kjernedannelse ble utviklet i både Egypt og Mesopotamia i cirka 1500 f.Kr.

Glass er et naturlig materiale som kommer fra naturen, og ikke som de fleste av oss tror at glass er et menneskeskapt materiale. Glass lages fra sand, som har blitt smeltet og deretter avkjølt.

Gruppen av materialer som brukes til å lage speil er glass, der glass er laget av silikamateriale hentet ut fra sanden. Dette materialet er i form av naturlige kvartskrystaller utsatt for høye temperaturer. Dette som fører til smelting som deretter helles i formene som danner glassgjenstandene i formen.

Selv om glasset bare reflekterer 4% av lyset som faller på det, brukes det som hovedråstoff for å lage speil, fordi det har fordelen av å kunne forme seg i mer enn en form, og det er nesten glatt overflate fordi det inneholder noen få groper etter polering, noe som gjør det til utmerket base for reflekterende materiale.

Noen ganger tilsettes glass til materialer som forbedrer motstanden mot enkelte miljøforhold, for eksempel Pyrex, som blir tilsatt et borr for å gjøre det motstandsdyktig mot høye temperaturer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

don't worry
be happy.

Del med verden!