Hva er et speil?

Et speil er et objekt med en tilstrekkelig polert overflate til at et bilde kan dannes ved refleksjon. Et speil er en overflate som har evnen til å reflektere de fleste lysstråler som faller på den, og for at overflaten skal ha denne evnen, må den være med en høy grad av glatthet.

Vitenskap definerer et speil som et glassverktøy som har evnen til å reflektere bilder som faller på det ved å reflektere lys. Alle disse vanlige speilene som reflekterer bilder krever bruk av synlig lys. I tillegg til sin store evne til å reflektere lys, reflekterer det også lyd.

Speil lages hovedsakelig i glassindustrien, og har mange bruksområder innen ulike felt innen industri, medisin, trafikk og andre.

Flate speil

Det finnes forskjellige typer speil. En av disse speiltypene er flatt speil som brukes i de fleste av våre daglige behov for å gjenspeile, som for eksempel hjemme.

Konkave speil

Konkave speil brukes til å forstørre gjenstander; konkave speil har stor evne til å forstørre gjenstander, og de kan lages i store størrelser for å passe til deres bruk. Brukes innen feltet astronomisk observasjon i teleskoper, så vel som i speilet som brukes av tannlegen, og speil som brukes innen kosmetisk kirurgi, til barbering, sminke og andre formål.

Konvekse speil

Konvekse speil brukes mindre enn andre speiltyper, og denne typen brukes til å minimere ting, og på en mer korrekt måte gi et bredere og bredere bilde ved reflektering av bildet og se motsatt side langt mer enn et vanlig flat speil. Konvekse speil brukes mye ved produksjon av beskyttelsessystemer, for eksempel enheter som forhindrer tyveri. Et konvekst speil kan vise mer enn en vinkel på samme tid. Et typisk sted du finner konvekse speil er sidespeilene på biler.

Akustiske speil

Akustiske speil er også reflekterende deler som andre speil, men de brukes til konsentrasjon eller reversering av lydbølger.

Aktive speil

Dette er den typen som brukes i produksjon av laserskiver.

Kaldspeil

Disse speilene har fordelen av å la infrarødt lys trenge effektivt inn og deretter reflektere synlig lys. Kaldspeil kan brukes som dikroiske strålesplittere med lasersystemer for å reflektere bølgelengder av synlig lys med infrarød overføring.

Varme speil

Disse speilene gjør akkurat det motsatte av hva kalde speil gjør, de gjør det motsatte av infrarød stråling, mens de bare tillater normal stråling å bli ført gjennom dem. Varme speil brukes for eksempel som dikromatiske strålesplittere for spesialiserte applikasjoner innen fluorescensmikroskopi eller optisk øyesporing.

Røntgenspeil

Disse speilene brukes innen stråling, hvor de kan gi en lys skinnende refleksjon av røntgenstråler.

2 kommentarer om “Hva er et speil?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

don't worry
be happy.

Del med verden!