Hva er plexiglass?

Ja, hva er nå egentlig plexiglass for noe? Dette, og relaterte spørsmål rundt dette fantastiske materialet med svært fleksible egenskaper kan brukes til så mangt.

Ofte spurte spørsmål om plexiglass

Hva er plexiglass?

Plexiglass er et plastmateriale laget av polymer som ble oppfunnet i forrige århundre.

Hva brukes plexiglass til?

Plexiglas er et flott alternativ til glass. Derfor er det også kjent som akrylglass og er et av de mest brukte plastmaterialene. I motsetning til glass er det imidlertid knust-sikkert, veldig fleksibelt og enda mer gjennomsiktig (overføringsfaktoren er 0,93, mens glass varierer mellom 0,80 og 0,90).

PMMA er et rimelig alternativ til polykarbonat når ekstrem styrke ikke er påkrevd. I tillegg inneholder ikke PMMA det potensielt skadelige stoffet bisfenol-A som finnes i polykarbonat. I praksis brukes plexiglass mange steder hvor glass ikke egner seg like godt.

Hvor kan jeg kjøpe plexiglass?

Du kan kjøpe plexiglass her hos oss! Vi har en egen konfigurator som du finner link til her eller på toppen av siden. Her kan du bestemme farge og den nøyaktige størrelsen du ønsker å få laget plexiglasset. Våre dyktige medarbeidere vil så lage plexiglasset nøyaktig som du ønsker. Når du bestiller, vil du kunne velge hvordan du ønsker å få levert plexiglasset. Vi leverer over hele Norge.

Hva er plexiglass laget av – teknisk beskrivelse

Plexiglass er et plastmateriale som er laget av polymerer av metylmetakrylat, en ester av metakrylsyre.

Det tekniske navnet på dette materialet er polymetylmetakrylat (forkortet til PMMA), men det er også kjent under mange andre navn.

Noen av disse er Perspex, Akrylite, Acrylplast (akrylplast eller akryl), Lymacryl, Lucite Acrivill, Altuglas, Perclax, Oroglas, Trespex og Vitroflex. Imidlertid er det originale og mest kjente handelsnavnet Plexiglass.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

don't worry
be happy.

Del med verden!